Duurzaamheid

Home/Duurzaamheid

Duurzaam en eerlijk

GEDI is duurzaam

Duurzaamheid heeft een definitieve plaats ingenomen in de sierteeltketen. Ook grootwinkelbedrijven ontwikkelen zich verder in hun duurzaamheidseisen waardoor er continu gevraagd wordt te innoveren. GEDI B.V. is een partner die graag de uitdaging aangaat om de wereld leefbaar te houden door te kiezen voor partijen die deze zelfde duurzame doelen nastreven.

Maatschappelijke verantwoord zaken doen met Fairtrade bloemen

GEDI levert naast haar standaardproducten ook Fairtrade producten met het Max Havelaar keurmerk. De Fairtrade rozen die wij leveren komen van speciale farms waarbij er goed gekeken wordt naar de welvaart van de medewerkers. Zij worden op een eerlijke manier behandeld en er is vaak medische zorg aanwezig op de farms. Ook wordt er geïnvesteerd in sociale bezigheden.

De bij Fairtrade gecertificeerde bedrijven betalen een minimumloon en zorgen voor veilige banen met strikt toezicht in verband met veiligheid en gezondheid. Importeurs betalen een toeslag voor Fairtrade bloemen. Deze toeslag wordt gebruikt voor allerlei projecten als waterfiltratie of de bouw van scholen voor zowel kinderen als personeel.

Fairtrade voorwaarden:

  • Gereglementeerd overeengekomen arbeidsduur en beloningen aan werknemers
  • Occupational Safety and Health regelement
  • Bescherming van het milieu door middel van duurzame productiemethoden
  • Verbod op kinderarbeid

Naleving van deze voorwaarden wordt regelmatig gecontroleerd door Fairtrade inspecteurs.

wheelbarrow-fairtrade
fairtrade workers

MPS Florimark

MPS, de internationale organisatie die vorm geeft aan duurzaamheid

Wat in 1995 begon als milieuproject van Bloemenveiling Westland is vandaag een dynamische, internationale organisatie die actief is in meer dan 50 landen.

Alle activiteiten van MPS zijn gericht op het stimuleren van duurzaam ondernemen in de internationale tuinbouwsector. Door het ontwikkelen van producten (certificaten) en diensten voor onze klanten op het gebied van kwaliteitszorg, milieu en sociale aspecten, geven wij vorm aan duurzaamheid en leveren wij de tuinbouwsector “tools” om duurzaam ondernemen op het bedrijf te implementeren. Zij zijn vooral actief in de sierteelt-, bloembollen- en boomkwekerijsector en groente- en fruitsector (www.my-mps.com).

MPS biedt de diensten registratie, certificering en training aan. Onze bedrijfsfilosofie is om voor de hele tuinbouwsector dé partner te zijn voor certificering, kennis, innovatie en training.